Festival Yönümüzü Kaybetmeyelim

6.27.2008


Festival calismalarina baslarken yazilan yazilarin,yapilan yorumlarim,elestiri olgularini deneylerimize,olumluluklarimiza göz atarak bu güne nereden ve nasil sorgulamak,eksiklikleri tespit etmek ve hasil buradan da nasil elele yürüyecegimizi belirlemek gerekiyor.
Karer Festival'i örgütleme komisyonlari,calisma gruplari (Adi ne bicim de ve cerceve de olursa olsun)'nin yerini,hedeflerini netlestirmek,kollektif bir calismanin nüvelerini kurmak icin citayi daha da yükselmet gerekiyor.
Festival üzerine konusmak,yazi yazmak,yorumlamak,elestirmek/2-3-4.Agustos/ bu tarihe iki ay gibi bir zaman kala tüm gelismeleri tekrardan gözden gecirmek,analiz ve sentezlemek gerek diye de düsünmemek imkansiz.

Yönümüzü Karer Festivaline Kilitleyelim...

Bu Festival kampanyasinin sac ayaklari sevgili Karerce düsünenler özgün bir niteligi olma (ilk) bakimindan güclendirilmesi esas alinacak bir Karer Kültür Festivali maddi bakimindan ulasilacak hedeflerin mutlaka acil olarak belirlenmesi gerekiyor.
Somut olarak örneklersem;Istanbul'un iki yakasinda yapilan toplantilarda ortaya konulan tartismalarda daha berrak olabilmesi icin özellikle Zeytinburnunda bir festival calisma grubu,Kücükköy,1 Mayis mahallesi,Aydinliköy,Icmeler,Esenyurt bölgelerinde acil derhal Festival Calisma gruplarinin kurulmasi gerekiyor.

0 Yorum(lar):

  © Kareronline 2008

Back to YUKARI ÇIK