Canakkale Baskan Adayi Karerli

2.26.2009

Çanakkale bağımsız sosyalist belediye başkan adayı Muharrem Demircioğlu, dün seçim bölgesinde tanıtım toplantısı düzenledi. Demircioğlu düzen pertilerine itibar etmeme çağrısında bulundu, “Sosyalist belediyecilik anlayışı şart” dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Platformu'nun desteklediği Çanakkale bağımsız sosyalist belediye başkan adayı Muharrem Demircioğlu basın toplantısında, burjuva düzen partilerinin on yıllardır biriktirdiği sorunların çözümü için sosyalist belediyecilik anlayışının şart olduğunu dile getirdi. Oy avcısı düzen partilerine itibar edilmemesini isteyen Demircioğlu, “Söz, yetki, karar halka” dedi.

Genç beyinlere bilim ve kültür merkezleri

Çanakkale'nin sorunlarını aktaran Demircioğlu, bir öğrenci kenti olan Çanakkale'de, öğrencilerin “yolunacak kaz” gibi görüldüğünü söyledi, “Sayıları 25 bini bulan genç beyinler, öğrenci gençlik kafelerde, oyun salonlarında, barlarda üretim dışı bir hayata mahkum ediliyor. Oysa biz, bu genç beyinler için bilimsel, sanatsal, kültürel üretimde bulunacakları kültür merkezleri kurarak onları kazanacağız” diye konuştu.

Tarih ve kültür soygununa hayır

Bağımsız sosyalist aday Demircioğlu, kentin tarihsel ve kültürel yapının güçlü olmasına rağmen burjuva düzen partilerinin doğayı ve tarihsel yapıyı koruyacak projeler geliştiremediğini dile getirdi. Demircioğlu, “Kaz Dağları başta olmak üzere koruma altındaki ormanlık arazi uluslararası tekellerin kar hırsına kurban ediliyor” dedi, Kaz Dağları'nı sonraki kuşaklara bırakmak için çalışacaklarını kaydetti. Demircioğlu, mutlu insanların mutlu doğayla kucaklaşacağı bir Çanakkale yaratacaklarını belirtti.

Yeni bir kent, insanca yaşam istiyoruz

Yoksul halkın gündelik yaşamını rahatlatacak projeler geliştireceklerini ifade eden Demircioğlu, su, doğalgaz, elektrik, ulaşım başta olmak üzere çeşitli hizmetlerde ciddi oranlarda fiyat indirime gideceklerini, kadınlar için barınma evleri, çocuk kreşleri açacaklarını belirtti. Demircioğlu, “Artık Yeter, Yeni bir kent, insanca yaşam istiyoruz” dedi.

0 Yorum(lar):

  © Kareronline 2008

Back to YUKARI ÇIK