Bu Gece, Karerli Sanatçıların Gecesi

4.28.2009

Karerlilerin tüm etkinliklerine gönüllü katılan Ali Geçimli (Ağiri Jiyan) ile Hüseyin İldan (Koma Çiya), Festival için Karerlilerle Dayanışma Gecesi’ne de sanatçı arkadaşlarıyla katılıyorlar. Karer’in yeni nesil sanatçıları İmam Kal (Koma Zuğur), Alişan Emekçi, Kenan Kaplanseren, Merve-Abbas Balçık da sahne alacaklar arasında yer alıyor. Gecenin sunucuları ise Nazlı Güreş ve Gülsün Ciritçi… Hepsi de Karerli…

Dün yağmurlu bir gündü. Yağmurlu günlerde İstanbul trafiği çekilmez. İş çıkış saatlerinde yola düşmüşseniz, normal trafik akışında 10 dakika içinde aldığınız yolu, 1 saat veya 2 saatte ancak alabiliyorsunuz. Dün akşam yağmur vardı, trafik hallaç pamuğu gibiydi yine, ancak gıdım gıdım yol alınabiliyordu. Buna rağmen Aydınlıköy dışında ikamet eden Festival Yönetim üyeleri kilometrelerce yolu kat edip, Dayanışma Gecesi öncesi Aydınlıköy’de son toplantılarından birine katıldılar.Toplantıda üyeler arasında görev ve sorumluluklar paylaşıldı. Gecede sahne alacak sanatçılarla ayrı ayrı görüşülerek geceye katılımları konusunda teyit alındı.

Festival döneminde Av-Kar öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Alman ve Karerli gençlerin Karer Gezisi’nin uyandırdığı heyecan; bu gezinin yol acacağı olumlu kazanımlar üzerinde duruldu. Gezinin yerel ve ulusal basında en iyi şekilde işlenmesi için gereken her türlü girişimde bulunulmasına karar verildi.

Dayanışma gecesi pazar günü saat 15:00′de başlıyor ve saat 20:00′de sona eriyor.

Yol güzergâhı

Şirnan ve Binkard dernekleri önünden kalkan otubüslere binmeyen veya özel arabaları olmayan konuklar, kendi imkânlarıyla İstanbul - İçmeler Köprüsü’ne kadar gelecekler. Konuklar buradan karşılanacak, toplu taşıma araçlarıyla gecenin düzenleneceği merkeze taşınacak ve dönüşte aynı araçlarla alındıkları yere bırakılacaklar.

Yer:
Orhanlı Kültür Merkezi
Merkez Mah. Fettah Başaran Cad. Tuzla /İstanbul
Tel: (0216) 394 36 78 – 394 76 84
Gsm: (0535) 655 20 40 – (0532)422 76 84

(KarerFestivali)

0 Yorum(lar):

  © Kareronline 2008

Back to YUKARI ÇIK